top of page

KKKC Parodų rūmuose – Kunigundos Dineikaitės ir Simono Kuliešio tapybos paroda „Upės ir jūros“

artnews.lt

Aug 19, 2022

KKKC Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) 2022 m. rugpjūčio 19 d., penktadienį, 18 val. atidaroma jungtinė Kunigundos Dineikaitės ir Simono Kuliešio tapybos paroda „Upės ir jūros“.

Jungtinėje Kunigundos Dineikaitės ir Simono Kuliešio parodoje pristatomi naujausi menininkų tapybos darbai. Šiuos autorius vienija didelio formato drobės, laisva tapybinė mintis, meilė peizažo motyvui, kuri jų darbuose įgauna įvairias netikėtas formas. Gamtos vaizdų motyvai tapybinėje plotmėje užmezga pokalbį tarp dviejų tapytojų ir upės bei jūros temos.


Kunigunda ir Simonas savo kūryboje nesiekia perteikti konkretaus vaizdo, jiems labiau rūpi atrasti ryšį su skirtingais elementais, kurie nagrinėja laiko tėkmės ir erdvės svarbą tapyboje. Anot S. Kuliešio, tapydamas jis patenka į laiko terpę, kurioje laikas nėra juntamas, jis yra lyg nenusakomas – sudaroma priešprieša, kurioje bandoma pagauti laiką jo nejuntant. Kunigundai rūpi atrasti ryšį su skirtingais elementais, būnant erdvėje užmegzti itin paslaptingą intymų santykį, kuris ilgainiui perauga į pokalbį. Šis dialogas virsta užkalbėtu peizažu, sustabdyta akimirka, tapybine misterija. Dialogas yra ir pati paroda tarp dviejų menininkų – čia yra išlaisvinama peizažo formos tapybinė tapatybė. Kaip upės su jūra.


Skaityti plačiau: https://artnews.lt/renginys/kkkc-parodu-rumuose-kunigundos-dineikaites-ir-simono-kuliesio-tapybos-paroda-upes-ir-juros

bottom of page